mandag den 28. februar 2011

Kernesunde "Snickers".


Så er der Kernesunde "Snickers" på køl - har smug-smagt på dejen....ren lækkerbidsken,- skal nydes til eftermiddagens kaffe/the sammen med ungerne - når vi alle kommer fra skole. Skal idag afsted på min ugentlige "skoledag" i Kommunikation på diplomuddannelsen.
Billede og opskrift er fra denne inspirerende side. Enjoy...:-))

Zen moments i sten og garn


Bare at se på dette billede giver mig fornemmelsen af Zen - af total indre ro, tiden går i stå, langsommelighed opstår - og yder hjertet/ sjælen akut lindring. Hæklerierne som jeg lavede en del af sidste sommer, føles først i hænderne som den monotone, rolige og zen-givende rytme det kan være at sidde med fokus kun på garn og hæklenål. Stenene hentet ved mit elskede vesterhav taler den indre ro, med havets brusen i ørerne og fornemmelsen af vinden der kærtegner kinderne, og blidt smyger sig om kroppen for at blæse alle bekymringer og sorger ud af kroppen for en tid. Savner mit vesterhav, tid til hæklerier og ro i sindet....må idag tage andre midler i brug - ser frem til yoga i aften, og i eftermiddag skal der findes en enkelt tidslomme til total nydelse af denne mango-banan is...

tirsdag den 22. februar 2011

Lidt om hæklerier


Gid det var mit tæppe der var så langt....det er det ikke - siden jul er det ikke rigtig blevet til noget med hæklenålen og mig.....ved ikke hvorfor, der har bare været så meget andet, der har fyldt mine dage og aftener. Tiden flyver - og døgnet føles alt for kort til hverdagens mange mulige og umulige gøremål. Føler tiden smuldrer mellem fingrene på mig - og jeg når ikke halvdelen af det jeg gerne vil....måske jeg i virkeligheden, skulle give mig selv tid til at hækle - tid til de nødvendige tidslommer, fyldt med ro og meditative rytmer med hæklenålen, tid til at tømme hovedet for alle tankestrømme, tid til igen at finde ind til mig. Vil straks finde hækletøjet frem, så jeg i alle tilfælde kan se det - og minde mig selv om, at det igen er tid til at finde ind til den indre ro...
Vil nu forsøge at nyde min smoothie med blåbær og mango - og en varm kop kaffe...inden dagen går løs med praktiske gøremål og arbejde lidt senere.
Har du andre gode ideer til mindfullness - så del gerne ud - er meget modtagelig for nye ideer.

Choko-mousse i RAW-version


Er på vej i skole - diplom-modul i kommunikation - faldt dog lige over en mail med denne skønhed, som jeg tror må blive aftenens dessert...yum,yum. Har haft en del urolige nætter med forstyrrende børn i sengen, så er lettere tung i hovedet...må derfor have lidt at se frem til i aften.

søndag den 13. februar 2011

Frozen fruits go creamy...


Har du også hang til is og dejlige desserter,- men prøver at undgå sukker...så prøv denne fløjlsbløde drøm af en is, lavet på intet andet en frossen banan og mango, kørt i foodprocessoren ( eller blender ) med lidt vaniliekorn - drysset med lidt RAW cacao-nibs. Billede og opskrift er hentet her.
Velbekomme - ønsker alle derude en dejlig snehvid søndag (Sønderborg er dækket af en blødt sne-tæppe lige nu).

lørdag den 12. februar 2011

Besøg af sukker-djævlen


Har de seneste dage haft en lille sukker-djævel siddende, lurende på min skulder, klar til at slå sin klo i mig igen, håbende at jeg ville lade paraderne falde.....Troede ellers han efterhånden havde forstået, at der ikke mere er plads til ham i mit liv - han har da også holdt sig på behørig afstand i over et halvt år, og haft dyb respekt for sukker-sheriffen...hvad skal denne respektløshed nu til for?? Nu må sukker-sheriffen træde i karakter igen...for de få gange jeg har bukket under for sukker-djævlen, uddeles der strafpoint i flere dage efter - i form af træthed, tunghed og generelle tømmermænd efter sukkerdoping.
God weekend fra sukker-sheriffen og en snarlig underdanig sukker-djævel.
For alligevel at please ham lidt, skal der købes ind til endnu en omgang RAW brownie 42 - det kan da få ham til at holde mund...forhåbentlig i meget lang tid denne gang.

tirsdag den 8. februar 2011

Yoga for krop og sjæl


Startede for nogle uger siden igen til yoga - gik til graviditets-yoga for mange år siden, da jeg ventede ældstebarnet, og havde stor glæde af det. Der er løbet meget vand i åen siden da, og indgangen til yogaen er idag er helt anderledes en sidst, hvor fokus primært var på den kropslige udfoldelse. Jeg nyder i den grad at få rørt hver en muskel i kroppen - men oplever derudover en helt utrolig mental ro, der langsomt spredes fra krop til sjæl - en udrensning af affaldsstoffer i både krop og sjæl, vha af det koncentrede fokus på kroppen, bevægelserne og åndedrættet. Ville ønske jeg kunne gå til yoga hver dag...:-))

torsdag den 3. februar 2011

Kollegial forkælelse


Jeg har en fantastisk kollega - som lige nu er på en ukendt mission - opgaven denne uge er at være god ved en kollega...:-))
Så om et øjeblik, vil jeg gå ud og forberede lidt forkælelse til mine fantastiske kollegaer denne aften.

Sundheds-inspirator


Med fare for at blive forherligende...måske en anelse hjernevaskende eller ensporet - må jeg lige henvise til denne artikel - om en af mine største sundheds inspiratorer. Det smukke billede er lånt på hendes FB-profil idag...:-)) Tak Caroline for en evig opmuntrende og inspirerende sundheds-stil.

onsdag den 2. februar 2011

Fridag


Efter et par meget lange og hektisk dage er der idag dømt afslapning...:-)) Både krop og sjæl skriger på en rolig dag, så batterierne kan lades op til weekendens arbejde.