mandag den 30. maj 2011

Eksamenslæsning - og proteinrige kager


Idag indledes den intensive eksamenslæsning, boltrer mig lige nu rundt i begreber som definition, discovery, dreams, design og destiny - holdt op imod afklaring af ambivalens via den ægte dialog, spørgsmåls og gensvarsteknikker...ja det handler om motiverende kommunikation.

Måtte lige have lidt hjerne-mad....så har lavet disse skønne kager baseret på intet mindre end kikærter - yummi, fugdy og ja fulde af sunde proteiner og omega-3-fedtsyrer. Har dog erstattet det brune sukker med agavesirup og flydende sødemiddel.

lørdag den 28. maj 2011

Projekt - Helt solgt

Kl er 6.30 denne søndag morgen...kl 12.30 har vi endnu en fremvisning på huset - så lige nu står støvsuger, gulvspand og klude og venter på at gøre huset skinnende rent...:-))

Har været alene med børnene hele ugen, så det har ikke været nemt at få gang i "Projekt-Helt solgt"...igår blev brugt til minutiøs oprydning, og delvis rengøring, nu skal den sidste tørn tages, blomster klippes fra haven, og lidt stilleben opstilles hist og her. Hvem ved, måske er det idag, vi får "Helt solgt"...

God weekend derude...



Vil blot ønske alle jer derude en dejlig weekend...


Kan for tiden hverken kommentere på egne eller andres indlæg - venter på at den pc-kyndige gemal vender hjem engang imorgen...efter hans 1 uge lange skrive-eksil - og endnu en færdiggjort roman. Læs med her.

onsdag den 25. maj 2011

HJÆLP!!!

Har af uvisse årsager ikke kunnet kommentere på egne eller andres indlæg siden igår...men kan godt skrive indlæg - meget mystisk...Bliver i forsøg på at logge ind i.f.m kommentarer smidt af igen.

Nogen gode ideer til årsagen????

HJÆLP modtages gerne....

tirsdag den 24. maj 2011

Græsenke


I denne uge er jeg græsenke....faktisk temmelig hårdt arbejde med to aktive drenge, men også ret hyggeligt alligevel.

Ældstebarnet på 9 har indtaget farmands soveplads,- han mener det er smartere, da han jo så ikke skal bevæge sig derind i løbet af natten, og samtidig kan passe lidt på moderen. Yngstemand har indtil videre sovet trygt i sin egen seng. Inden sengetid har vi hygget med at ældsten læser godnathistorie for os, det byder ligenu på Snurre Snup og Elmer Fjot tegneserier, der læses op med stor indlevelse og skuespil...

Idag har jeg fri, og skal forberede resten af ugen - samt læseplan for den forestående eksamen. Men først en god gang morgenmad til at klare dagens opgaver på - den står på æggetimbaler med resten af chili con carne, rød peber og bønnespirer...man har vel hang proteiner...

Nyd dagen derude med solskin og dejlige hverdags-gøremål.

tirsdag den 17. maj 2011

Stille-tid



Dagen i dag er afsat til stille-tid, ved ikke om den bliver helt stille...men tiden er min (på nær en enkelt i eftermiddag)...og ganske uden store planer. Der er med andre ord dømt mig-tid, alene-tid, planløs-tid - totalt langsommelighed, lyst-styret og uden krav,- andet end varmt vand til masser af kaffe, og rigeligt med grønt på køl, når sulten melder sig...:-))

mandag den 16. maj 2011

RAW - Hampefrø/pistacie-kugler



Fik alligevel sneget mig til at lave disse skønne kugler i sidste uge...kom i tanke om mine elskede hakkede pistacienødder, da jeg skulle lave dem, og de gør sig virkelig godt i kombination med hampefrøene.





RAW - Hampefrø/pistacie-kugler

12-15 stk

8 udstenede medjool dadler - hvis du kun har alm dadler, brug da det dobbelte.
1 stor spsk RAW cacao pulver eller carob pulver
1 stor spsk RAW afskallede hampefrø
1 stor tsk kokosolie
1/2 tsk eller nogle få dråber mandelessens
1/4 - 1/2 tsk vaniliepulver
1 spsk hakkede usaltede pistacienødder

Til pynt:
1-2 spsk RAW afskallede hampefrø
1-2 spsk hakkede usaltede pistacienødder

Kør det hele i foodprocessoren med "s"-bladet, indtil massen samler sig.
Form nu til små kugler, og rul dem i blandingen af hampefrø og hakkede pistacienødder.
Sæt dem på køl i ca 1 time, så de får lov "at sætte sig". Er dog superlækre, selv om de ikke når at køle lidt, er bare lidt mere bløde.

Perfekte når de berømte cravings opstår hen på eftermiddagen...eller til en god kaffe/the senere på aftenen.

Enjoy...:-))

søndag den 15. maj 2011

"Ugly muffins" med blåbær - gluten og sukkerfri


På mit skrivebord ligger nu min diplomopgave, pænt indbundet i 3 eksemplarer klar til aflevering imorgen tidlig. Dagen var pludselig åben for familiehýgge og fri leg, så nåede også lige at eksperimentere lidt i køkkenet,- med lidt lækre sundheder til eftermiddagskaffen. Inspireret af denne skønne blogger, der omtalte dem som de grimmeste muffins længe...fik jeg lavet disse med en let modificeret opskrift, men fortsat sukker, gluten og mælkefri.




De kom derfor til at hedde dette ucharmerende navn, trods deres yommi-hed...

"Ugly muffins" med blåbær
8 stk i muffinform

3 dl blandede hasselnødder og mandler
2 håndfulde valnødder
1 stor banan
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. kanel
2 spsk. agavesirup eller Birkesød
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Ca 1 dl frosne eller friske blåbær

Mos eller blend bananen i en stor skål. Blend mandler og hasselnødder til mel og kom det i skålen. Hak valnødderne groft og kom dem i. Tilsæt resten og rør godt rundt, så alt bliver blandet og dejen er våd. Fordel dejen i otte muffinforme. Fordel derefter 5-6 blåbær oveni hver muffin, trykkes godt ned i dejen.

Bages i varmluftsovn ved 200 grader i 15 minutter eller til de er begyndt at blive mørke på toppen. Herefter skrues ned til 150 grader og kagerne bager videre i 15 minutter. Lad dem køle lidt inden de spises. Bliver superlækre og sprøde.

Enjoy....:-))

lørdag den 14. maj 2011

Længsel efter stilhed...



I dag lægges sidste hånd på den før så omtalte diplomopgave...ahh. Glæder mig til at få den afsted, så jeg kan komme videre i processen - den skal forsvares om 3 uger. De sidste mange uger har været hæsblæsende både mentalt og fysisk, huset er endevendt mhp salg, og hjernen har arbejdet på højtryk med alt fra forvirrede tanker og store teorier. Min krop og mit sind skriger på ro...på stilhed i både det ydre og det indre.


Er lige nu ved at rette kommaer og evt stavefejl i opgaven, manden er taget på tur med ungerne...så der er rent faktisk helt stille i huset, og det skinner som en diamant efter fremvisning i torsdags, så der ligger ingen praktiske opgaver og venter. Fornemmer langsomt en indre stilhed, der vil indfinde sig, når det sidste punktum er sat, og opgaven er printet. Vil forære mig selv et par stille dage i den kommende uge - hvis der da ikke lige kommer endnu en fremvisning af huset...


Nyd weekenden derude - håber du kan stjæle dig tid til en stille stund og fordybelse i stilhedens væsen.


mandag den 9. maj 2011

Søde, sunde protein-bomber


Sidder stadig med hovedet begravet i bøger...diplomopgave med aflevering om en uge. Alt imens jeg også farer huset rundt, og gør det klar til fremvisninger...næste fremvisning torsdag. Det er altså en temmelig dårlig kombination, og kræver føde til både hjerne og muskler - så drømmer derfor om at stjæle mig en halv time, til at lave disse Hemp Fugde Balls...ren hjernemad, med rå hampefrø, der indeholder 30g protein pr. 100g....og så smager de endda skønt.

Hampefrø kan købes her...





søndag den 8. maj 2011

Guldklumper



Her i huset er Mors dag ikke så kendt...men fik idag af disse to dejligheder den fineste buket af mark-blomster, og en flot buket røde roser af gemalen. Så helt væk i glemslen gik dagen alligevel ikke - tak til alle mine drenge.

torsdag den 5. maj 2011

Deadlines!!!!



Learn To Put A Full-STOP!


Citat fra "Positive Thinking Quotes".



¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤




Kl. 15.30 er der fremvisning af vores hus, der nu er sat til salg, da gemalen har fået job i den anden ende af landet!


Jeg har hele ugen knoklet på denne fremvisning (270 kvm hus), men burde have siddet med hovedet begravet i bøger og pc, da der snart er deadline på min diplomopgave!


D. 16/5 kl. 10.00 skal der afleveres diplomopgave!


D. 7/6 skal jeg til eksamen og forsvare min opgave!


I samme periode er der to konfirmationer og min svigermors 70 års fødselsdag!


I samme perioder kommer der forhåbentlig flere fremvisninger af huset,-hvis det da ikke ligefrem bliver solgt i dag!


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤



Føler mig en anelse stresset!!!


Efter dagens fremvisning (omend kun for en enkelt dag) -

vil jeg tage dagens citat til efterretning !!!


AND PUT DOWN MY FULL-STOP!!!

tirsdag den 3. maj 2011

MUST-HAVE / RAW is-bog





Så kom den endelig - Caroline Fibæks bog om den skønneste, lækreste og sunde is - nemlig RAW is uden sukker eller andre unødvendigheder.


Billedet herunder er fra en af hendes tidligere bøger (RAW Cake),- nemlig jordbærsorbet. Glæder mig især til at teste is som after eight, lakridz, pina colada mm. Er du også vild med is - og sundhed?? Så tjek bogen ud her.