søndag den 26. september 2010

Det gode møde

Er stadig i fuld sving med mit modul på diplomuddannelsen for sygeplejersker.

Idag skal jeg lave et interview med en patient,- omkring mødet/samspillet/samarbejdet mellem sygeplejerske og patient....et lidt "farligt" emne,- som i det daglige giver anledning til mange tanker/snakke/problemer - men som vi (sygeplejersker), ikke sådan plejer at høre patientens mening om....Jeg arbejder med kronisk nyresyge dialyse-afhængige patienter, dvs at de møder til behandling 3-5 gange om ugen i 3-5 timer ad gangen. Alt andet lige må den optimale dialyse, også være afhængig af det samspil der er mellem sygeplejerske og patient - så fokus ligger i patientoplevelsen, som han/hun trods alt skal leve med dag ud og dag ind, år ud og år ind - da deres liv og livskvalitet afhænger af dialysen. Ser dette som en evt øjenåbner, ud over al den teori som jo kan sige en masse generelt om mødet mellem mennesker - håber jeg på denne måde, at kunne få noget viden om alt det usagte - men meget VIGTIGE...

3 kommentarer:

 1. Tænk at være så afhængig.
  forstår godt "farligheden" ved det emne, men hvor er det spændende !

  SvarSlet
 2. Håber det gik godt - det er jo super spændende at have tid til det.
  Håber du har tid til at være me di strikke-klubben næste gang vi mødes.
  Knus.

  SvarSlet
 3. Miri - hjemvendt efter et spændende interview, hvor jeg både lærte en hel masse om interviewteknik - men også om relationen mellem patient og sygeplejerske. Skal nu igang med at transcribere interviewet,- eller i alle tilfælde hovedpointerne.

  Stine - synes det gik godt - men har lærte meget både i.f.t interviewteknik og om interviewguide, hvor præcis man skal være...så måtte stille mange flere uddybende spørgsmål, for at få emnet belyst. Regner med at komme til næste møde i strikkeklubben...i aften skal der skrives interview ned...Hav en hyggelig aften.

  SvarSlet