fredag den 8. januar 2010

Portræt af et legebarnHar lige "muget ud" på mindstemandens værelse,- og det slår mig hvor forskellige mine børn er... Mathias må sige at være barnet af igår,- kender I barnet der

#kan se legemuligheder og en leg i alt - har eks en stor samling pinde, som jeg for guds skyld ikke må smide ud.

#der ville være lige så lykkelig i stenalderen, bare der var en pind og en sten at lege med...

#lever i sin egen lille verden,- ikke tager notits af hvad der er hot eller not, bare leger sine egne lege...

#der tegner og klipper og klistrer på alt, i alt og med alt - har nu arkiveret flere dusin klippe-klistre-figurer og et hav af tegninger....og smidt en del underlige udklip ud,- man kan jo ikke gemme alt..

#der har fået et ton lego til jul,- og nu har bygget sin egen fantasiby ved at blande det hele....


Det bliver ofte et frygteligt rod,- men jeg elsker hans måde at lege på - total fri og harmonisk i hans egen lille barneverden. Håber den kan bevares trods det at vi nærmer os skolestart med hastige skridt.


På billedet herover har han og storebror været igang med bordkort til juleaften, storebror har skrevet navnene og Mathias illustrerer.

7 kommentarer:

 1. Han er da en skøn dreng og heldigvis er der flere af dem rundt omkring.

  Selvom han bliver ældre og møder børn, der kun kan lege med købte trendy ting, tror jeg, at han vil holde ved, fordi han bare får lov nu og du bakker ham op i at være den han er.

  Han bliver én af de drenge, der er sjove at lege med, fordi han finder på.

  KH Mette

  SvarSlet
 2. Sådan en har jeg i pigeudgave her i huset. Jeg tror, de to ville lege godt sammen. :) Hun finder også pinde og sten og kastanjer og og og :-D

  SvarSlet
 3. Jeg bliver varm om hjertet og fuld af håb for fremtiden.
  Synes ellers de børn efterhånden er sjældne.
  Du har et unik lille menneske i dit hus- værn om ham :-)

  SvarSlet
 4. Tak for alle jeres søde ord - ved han er unik,- og værner også om og opmuntrer det til stadighed. Lidt a la en periode hvor storebror havde Nintendo-pause,- og udviklede sit eget lego ludo - kaldet lego-stik - hvor man på bestemte felter skulle bygge sin egen flyver,- og derefter flyve tre felter frem...ja han kan også ham storebror, men er klart født ind i IT-alderen...

  SvarSlet
 5. Et unikt lille menneskebarn!

  Kærlig hilsen fra engens land ;-)

  SvarSlet
 6. Han lyder som en super dejlig dreng, sådan en man ikke kan andet end at elske. Min ældste pige er også sådan et par der skaber noget ud af alt hvad hun får i hænderne og selv de andre i klassen er lidt imponerede så jeg tror ikke du behøver at bekymrer dig så meget om fremtiden i skolen.

  SvarSlet