fredag den 22. januar 2010

Rydder op og rydder ud...

Mit stående Nytårs-fortsæt er at rydde op, sortere og rydde ud...Så det foregår i perioder året rundt.

Ligenu er turen kommet til den knap 8 åriges værelse - my good en omgang. Synes ikke det er så længe siden, jeg var igennem det hele derinde,- men åbenbart for længe. Han har en tendens til at blande ALTING sammen, så nu har jeg i ca 2 x 2 timer sorteret LEGO, Bionicles, Transformers, Gamojaer, Gormitier, Bakugan, spillekort, tusser, farvekridt, gamle tegninger, affald mm. Alt er nu minitiøst sorteret i hver deres tilhørende kasse, skuffe eller æske - denne fine robot-dåse er nu fyldt til randen med alle mulige kort.

Man er jo ved at være en stor dreng,- og vil så gerne tjene lidt lommepenge...En af pligterne har jeg foreslået, kunne være at forsøge at holde lidt orden på sit værelse. Problemet er at gejsten sjældent holder mange dage, så vi må se om det lykkes ham at spare lidt op...desværre ved ham jo, at der ofte falder lidt af hos farmor. Motiverende ideer til at hjælpe lidt til derhjemme modtages gerne - her er det HÅRDT selv at skulle bære tallerkenen ud efter aftensmaden,- måske det er nemmere med piger - men har jo altså to drenge.

God weekend til alle.

4 kommentarer:

 1. Det er laaang tid siden jeg har haft mindre børn..- kender ikke halvdelen af det legetøj, du nævner :-)
  at hjælpe til der hjemme..Det skal man ha ind med modermælken ! Alle skal ha pligter afpasset deres alder. alle er vigtige i en familie og må hjælpe hinanden for at få det til at fungere. Du er ganske sikkert enig :-)
  De skal bare bære den tallerken ud ! :-)
  Og snak med dem. Spørg hvilken pligter de gerne vill ha.

  SvarSlet
 2. Åh, hvor jeg dog husker disse oprydningsstunder... (smiler...). Og super god idé med små aldersrelaterede pligter. Det giver glade ansvarlige unger.

  Knus ;-)

  SvarSlet
 3. Miri - prøver også af al kraft, det må blive bedre med tiden...men husker hvilket rode-gen min mand var udstyret med, da vi mødtes i sin tid...og han er faktisk blevet ret god.

  Jeanette Mariae - Det er skønt at få ryddet ud.

  God weekend fra Camilla

  SvarSlet
 4. Jeg er HELT enig i Losarines mor's kommentar! Her har jeg 3 drenge, som nu er 9, 12 og 14 år. De har altid hjulpet med det, de kunne! Så de tager pr. automatik deres ting med sig, når de skubber stolen ind på plads efter sig. Det er ikke kommet over en nat... Så hvis man gerne vil ende med at være en familie, hvor alle hjælpes ad i stedet for at det bliver at "børnene hjælper mor", så er det med at stille passende krav til hvert måltid... Stille og roligt, bare altid!
  Det kan godt lade sig gøre! Også med drenge!

  SvarSlet