fredag den 26. marts 2010

Hændernes hukommelse

Er nu sprunget ud i det næste store håndarbejds-projekt - at strikke - jeg har aldrig strikket for alvor,- og det er ca 20 år siden, jeg sidst har haft strikkepinde i hænderne,- men nu skal det være.

Har købt mig det lækreste petrolblå naturuld garn til en poncho i perlestrik,- men man skal vel kravle før man kan gå - så tænkte at jeg lige kunne øve mig i lidt alm retsstrik,- og se om jeg overhovedet kunne slå en maske op??? Havde min yderst strikke-kyndige svigermor ved min side, da jeg regnede med at skulle have en del hjælp...Men der skete det fantastiske, da jeg sad med pindene,- og prøvede at fremkalde mig metoden,- og faktisk ikke syntes jeg huske noget som helst - at hukommelsen sad i hænderne og ikke i hovedet. Ved at slå den første maske op - som jeg jo lige har lært ved at hækle, kunne mine hænder selv resten - blev helt overvældet og nærmest lykkelig over, at føle hvordan mine hænder dansede afsted af sig selv,- uden min instruktion, blot på en gammel lagret kropslig hukommelse om strikkekunstens dansetrin....

Så ved i hvad - jeg kan faktisk strikke - men jeg vidste det ikke selv...Så nu er det kun øvelse, øvelse og øvelse - og mange timers koncentreret fornøjelse der venter forude.8 kommentarer:

 1. Skønt, rigtig god fornøjelse med det :)
  Hilsen strikomanen ;)

  SvarSlet
 2. Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Go' fornøjelse

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare dejligt. God fornøjelse i strikkehimlen. Glæder mig til at se resultatet ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt :-)
  Smukke farver.

  SvarSlet
 5. Tak for det - glæder mig rigtig meget til for alvor at komme igang...Har lyst til at strikke alt muligt,- i alskens skønne farver...:-))

  SvarSlet
 6. Sikke en dejlig opdagelse :-)

  SvarSlet
 7. Det var dejligt at komme i gang ik?
  Håber det bliver et dejligt første projekt, så du får blod på tanden ;)

  SvarSlet
 8. Kristine - jo det er fantastisk,- er nu nærmest helt besat af at strikke og hækle - en helt ny og vidunderlig verden af kreativiteter har åbnet sig...:-))

  SvarSlet