onsdag den 2. november 2011

Hvad er lykken??Hvad er lykken?? Hvordan bliver man lykkelig?? Og kan man vælge lykken??

Store svære spørgsmål, som vi vel alle inderst inde går og tænker over. Havde igår en samtale med en, hvor omdrejningspunktet for det gode liv/lykken hele tiden nåede tilbage til...når bare jeg får en kæreste, et job, et hus...så får jeg det meget bedre - så lurer lykken lige om hjørnet. Hvor jeg uden held, ihærdigt forsøgte at argumentere for, at lykken ikke nødvendigvis er betinget af de ydre materielle rammer - men at lykken er en indre tilstand en indre proces. Mener bestemt, at lykken på mange måder er afhængig af ,om man vælger lykken i det nu man befinder sig i - "vend mønten", "look the bright side", lev livet nu og ikke imorgen.

Vi kender alle til "upps and downs" i livets til tider genstridige omstændigheder - men ligger man sig ned, og venter på et bedre imorgen - kan man vente længe. Vil bruge et citat fra en skøn energisk kvinde Gitte Koldtoft, som arbejder med energistyring og positiv psykologi - "Hvad skal der til for at denne dag bliver bare lidt bedre??" På den måde kan selv den mest umulige dag vendes til noget lidt mere positivt...og måske anes en snert af lykke, glæde og indre ro trods alt.

Læste dette indlæg til morgen - og pludselig var ordene der, dem der for mig, er en del af sandheden om lykke.

"Lykken er et valg,- men ikke et let valg".
"Måske kunne lykken bare være, at du er i live, og du er her i dette nu".
"Den mest holdbare form for lykke kommer indefra".

Gå nu ud og mød dagen med en smule lykke i hjertet..:-))

Hvor tror du lykken findes??

1 kommentar:

  1. Jeg tror du har ret langt hen ad vejen. Men jeg tror også at ydre omstændigheder kan spænde så meget ben for lykken at det ikke er muligt at vælge lykken. Jeg tror det går begge veje. Har vi det godt indeni afspejler det sig på omgivelserne og forstærker lykken. Er de ydre omstændigheder gode gør det lykken nemmere at finde - vi bliver hjulpet på vej hvis man kan sige det sådan.
    Men når alt det er sagt tror jeg lykken er en forholdsvis kortvarig tilstand. Noget vi føler i øjeblikke. Det kan være mens vi står og laver mad, ungerne leger, der er harmoni og så pludselig mærker vi lykken... Hvis den var en konstant følelse eller bare var i en længere periode ville den måske ikke have samme status.... Lidt tanker herfra mig (:

    SvarSlet