mandag den 5. april 2010

Omsorgstanken

Så lakker påsken mod ende - her er lidt tanketråde fra de forgangne dage...

Omsorgstanken er en smuk mellemmenneskelig relation - uegennyttig og altruistisk kærlighed til mennesket generelt - det er en livsbetingelse, at kunne yde og modtage omsorgsgaven. Men hvad sker der, når omsorgstanken drænes - når omsorgen ikke bare flyder frit - når floden fra den uudtømmelige brønd langsomt tørre ud??? Hvem er det, der blidt bærer den evige omsorgsgiver hen over livet knudrede og trange veje?? Hvem er det, der fylder dennes kar af tyktflydende evigt strømmende omsorg,- så vi ikke både skal lede efter omsorgen og giveren??

Someone lift me up...

7 kommentarer:

 1. Tanker til eftertanke. Tusind tak, kære du. Det er meget meget smukt skrevet ;-

  SvarSlet
 2. I alle tilfælde tanker der fylder...tak for roserne...

  SvarSlet
 3. Åh, ja - det ofte tilbagevendende... Someone lift me up - det må blive til en sang, hvis ikke den allerede er skrevet.
  Tak for dine tanker
  Rina

  SvarSlet
 4. Rina - ja mon ikke der findes adskillige sange,- der i alle tilfælde omhandler emnet...

  SvarSlet
 5. Sikke et stort spørgsmål :-). Jeg tror at kærligheden til én selv skal være til stede for at omsorgen for andre flyder frit, og den kommer vel sagtens af troen på at man er skabt præcis som det er meningen - at man er helt som man skal være for at udføre den opgave man er sat på jorden for. Hvis man kan give sig selv den omsorg at tage vare på egne behov og ønsker i livet, kan man også give andre den. Tror jeg, med lidt lommefilosofi herfra :-).

  SvarSlet
 6. Kære Janne - der ramte du lige i tornens øje,- har haft så travlt med at yde omsorg for andre, at der ikke har været tid til at varetage egenomsorgen....Er vist desværre udstyret med et lettere overdimensioenet omsorgsgen, hvilket afspejler sig både jobmæssigt såvel som privat - er sygeplejerske med stort S, mor med stort M...og så lige datter med stort D. Har i en meget lang periode måttet være omsorgsgiver 24-7, nonstop - og trænger altså bare til en refill. Finder mine små tidslommer, hvor jeg forsøger at finde ro til tid og tanke for mig selv - det er ren medicin...:-))

  Hav en dejlig solskinsdag - Camilla

  SvarSlet
 7. Ja, skal en klare å gi omsorg for andre må en
  FÅ omsorg både fra seg selv og andre! En refill må alle ha en gang i blant. Ingen er født som supermann med superkrefter... det er lov å "trekke seg tilbake" og bruke tid til egenomsorg!
  Lykke til, Camilla!

  SvarSlet