tirsdag den 25. maj 2010

Projekt rund hæklet pude


Tredje gang er lykkens gang,- efter at have læst adskillige forskellige opskrifter - er jeg endelig nået frem til det, der giver en FLAD rund flade, som senere skal monteres på en rund pude. De første forsøg blev temmelig "vulkede". Den heldige modtager er min søde svigermor, som altid står os bi - og som ELSKER alt håndarbejde...
Hvis det kunne hjælpe nogen,- kommer her opskriften på min version af en rund pude
1. Lav 4 luftmasker, der lukkes sammen til en ring med en kædemaske.
2. Lav herefter 12 stangmasker ned i den lille ring.
3. Herefter hækles i 2. række skiftevis 1 og 2 stangmasker i mellem hver stangmaske.
4. I 3. række hækles 2 stangmasker i mellem hver 3. stangmaske, en mellem de resterende - ,- og i 4. række er det 2 mellem hver 4. stangmasker,- og en mellem resten.
5. Således fortsættes med udtag med 2 i stangmasker i en,- svarende til den række man er ved - eks i 7. række er det i hver 7. maske og i 10. række er det i hver 10. række. Det svarer ca til at man efter 4. runde tager ud med 4 ekstra masker for hver runde...
6. Så er det bare derudaf...:-))
God fornøjelse.

17 kommentarer:

 1. Se, det system har jeg længe savnet at kende til. Jeg fik den idé under min hovedrengøring at jeg ville hækle et rundt gulvtæppe af strimler af alle de gamle dynebetræk mv. jeg kasserede, men jeg kunne ikke få det fladt. Nu er det så kvadratisk i stedet, fordi jeg godt kunne finde ud af at lave hjørner, og det er også o.k., men jeg må snarest finde på noget nyt der skal være rundt :-).
  Tak!

  SvarSlet
 2. Kjempefin! Utrolig flotte farger Ü
  Håper du snart har øredobbene. Det tok meg altfor lang tid å dra på postkontoret, men de ble sendt på fredag.

  SvarSlet
 3. Den er blevet rigtig fin ! Jeg synes det er svært at hækle rundt, så jeg er fuld af beundring.

  SvarSlet
 4. Hei, denne puta var veldig lekkert. Flott blogg du har, kommer gjerne innom igjen.

  Pleddet jeg hekler er ikke en kvadrat, men litt avlangt, legger ut en oppskrift etterhvert. Her en link til et som ligner http://seftaholmdesign.blogspot.com/2010/03/oppskrift-pa-pledd.html

  SvarSlet
 5. Næhhh, hvor flot!
  Så lykkedes det jo!
  Vi skal bare huske, at "systemet" med udtagningerne ændrer sig med forskellige tykkelser garn, man skal bare lige finde kadencen for den enkelte garntype.

  SvarSlet
 6. Janne - det er så skønt når det lykkes....Held og lykke med noget dejlig rundt...:-))

  Guro - Tusinde tak for øreringene, de kom igår,- og har allerede været på, og fået mange komplimenter.

  Miri - Tak for roserne...:-)) Er faktisk også ret stolt, he, he.

  Turid - Tak for de søde ord - vil tjekke opskriften ud på dit fine tæppe, det er vist næste projekt...dem er der mange af som "ny" hækler.

  Ann - Ja jubii, det lykkedes, tak for inspirationen på din blog.

  SvarSlet
 7. Sikken en inspirerende blog du har og helt fantastisk stykke håndarbejde du har gang i. Håber at vi får lov til at se det færdige resultat :o)
  Jeg vil under alle omstændigheder slå et smut her ind igen.

  SvarSlet
 8. Demselv - tak for de søde ord...Det færdige resultat vises snarest her på bloggen....

  SvarSlet
 9. Ihh tak for opskriften :). Altid dejligt.

  Jeg har smidt en award i din retning. Kig forbi :).

  SvarSlet
 10. Hej jeg faldt lige over din blogspot og så at du sidste år havde hæklet en rund pude. Din er godt nok også flot. Jeg har først lige lært at hækle og er blevet helt vild med det. Så nu har jeg meldt mig som fastlæser. Hilsen jeannetbk

  SvarSlet
 11. Sad og var igang med en rund pude men ak nej det kom næsten til at ligne en sommer hat :-)))) Så tænkte je lad mig lige google det og vupti var jeg her på din skønne blog.og minsanten om det ikke lige var sådan en pude jeg vil lave.Har jeg forstået opskriften rigtig eks.5 omgang her hækler man 5 masker og 2 i næste 6 omgang 6 og 2 i hele vejen rundt intil den ønskede størrelse.Jeg er ret ny inden for hækelfaget .Syndes ikke helt den bliver helt flad rund selom jeg gør som der står så måske jeg gør forkert.
  En super blog jeg bestemt er blevet fast læser af og vil kigge forbi jævnligt.Kram Else

  SvarSlet
 12. Hold da op en skøn hjemmeside...herligt...er så småt igang med at hækle et rundt tæppe og skulle lige tjekke andres ideer ud...Tak for din :-)
  En fornøjelse at se din blog - tak og hav en god dag

  SvarSlet
 13. Hejsa,

  Super nemt, at se hvad det er jeg gør forkert.... når du nu skifter farve i hver hæklet runde, så kan jeg pludselig se hvordan jeg skal gøre det, så det er super nemt, at følge beskrivelsen og faktisk, at kunne se det pga farverne :D Sejt :D Puden bliver en løber/måtte i vores gang. Jeg hælker i Zpaghettigarn og det ser helt rigtig ud - må indrømme, at jeg har trævlet op i ét væk... indtil jeg fandt din side.... tak for beskrivelsen og det flotte farveskrift i puden - fedt at man kan se hvornår der skriftevis er 1 og 2 stangmasker.... :D

  Hej fra Rikke :D

  SvarSlet
 14. Hej, fin inspiration og flotter farver...
  God dag :)

  SvarSlet
 15. Hej Camilla.
  Sikke en fin pude. Hvilken str. nål har du brugt?

  SvarSlet
 16. Super fint arbejde, og endelig en der har fundet koden til at hækle rundt :-) jeg har lige et spørgsmål. Afsluttes hver række med en kædemaske? jeg får sådan en mærkelig "linje" på mit arbejde, hvor man kan se, at rækkerne er afsluttet.

  SvarSlet
 17. Super fint arbejde, og endelig en der har fundet koden til at hækle rundt :-) jeg har lige et spørgsmål. Afsluttes hver række med en kædemaske? jeg får sådan en mærkelig "linje" på mit arbejde, hvor man kan se, at rækkerne er afsluttet.

  SvarSlet