søndag den 15. maj 2011

"Ugly muffins" med blåbær - gluten og sukkerfri


På mit skrivebord ligger nu min diplomopgave, pænt indbundet i 3 eksemplarer klar til aflevering imorgen tidlig. Dagen var pludselig åben for familiehýgge og fri leg, så nåede også lige at eksperimentere lidt i køkkenet,- med lidt lækre sundheder til eftermiddagskaffen. Inspireret af denne skønne blogger, der omtalte dem som de grimmeste muffins længe...fik jeg lavet disse med en let modificeret opskrift, men fortsat sukker, gluten og mælkefri.
De kom derfor til at hedde dette ucharmerende navn, trods deres yommi-hed...

"Ugly muffins" med blåbær
8 stk i muffinform

3 dl blandede hasselnødder og mandler
2 håndfulde valnødder
1 stor banan
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. kanel
2 spsk. agavesirup eller Birkesød
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Ca 1 dl frosne eller friske blåbær

Mos eller blend bananen i en stor skål. Blend mandler og hasselnødder til mel og kom det i skålen. Hak valnødderne groft og kom dem i. Tilsæt resten og rør godt rundt, så alt bliver blandet og dejen er våd. Fordel dejen i otte muffinforme. Fordel derefter 5-6 blåbær oveni hver muffin, trykkes godt ned i dejen.

Bages i varmluftsovn ved 200 grader i 15 minutter eller til de er begyndt at blive mørke på toppen. Herefter skrues ned til 150 grader og kagerne bager videre i 15 minutter. Lad dem køle lidt inden de spises. Bliver superlækre og sprøde.

Enjoy....:-))

6 kommentarer:

 1. Tillykke med veloverstået skriveri !!!!!!!

  SvarSlet
 2. Mums hvor ser de da lækre ud trods det lidt aparte udseende.
  De skal afprøves onsdag eller torsdag.
  Glad for du kom helskindet gennem de sidste kampetrækninger med opgaven.

  SvarSlet
 3. Ej det er da bare en super lækker 'smuk' sag til fredagsgufferiet *smileydersavler*

  Håber det går godt i dag med din opgave :-)

  SvarSlet
 4. Miri - TAK, det var en sej kamp, der i den grad trak tænder ud...da der lige skulle ordnes 1000 andre ting på samme tid...

  Trine - GLÆD dig - kom bla igennem med din omtanke, omsorg og søde "rescue-pakke"...drak den skønne juice sammen med de sidste tilrettelser...

  RAWISLAAM - Nemlig - toplækre og sunde, det er ren win win...Opgaven er nu godt afleveret, forude venter eksamen i starten af juni...:-))

  SvarSlet
 5. Du har fået mine ugly muffins til at se så fine ud med bær i. Det må jeg prøve næste gang. Jeg får helt lyst til at gå igang med det samme :)
  Dejligt at høre du har fået afleveret opgave. Godt kæmpet.
  Kh Tanja

  SvarSlet
 6. Tanja - TAK for roserne...skal klart også "lege" videre denne uge,- men er panisk nok udgået for mandler, som vi er totalt storforbrugere af...Det var så skønt at aflevere opgaven, havde det ikke været for alle de forstyrrende elementer, der skulle foregå samtidig med opgaven...havde det været ok...men sådan gik det jo ikke. Nu er den afsted, og jeg kan begynde at forberede mig til den mundtlige eksamen.

  SvarSlet