søndag den 17. april 2011

Forbrug, opbrug, nedbrug...


Fandt igår ud af, at jeg er så meget fremme i skoene - faktisk det man kalder for first-mover, det meste interessante er dog, at det er helt ubevidst eller i alle tilfælde utilsigtet.


Hørte igår en udsendelse på P1 om danskernes forbrugs-og affaldsvaner, hvor danskerne producerer næsten den dobbelte mængde affald som en gennemsnits-europæer. Man mente i samme åndedrag at vinden var ved at vende, og den nyeste trend gør op med det enorme forbrug, der har været de seneste år - man går nu mod enten et opbrug eller nedbrug i stedet for forbrug...Folk forsøger at nedsætte deres forbrug,- og i det mindste bruge det de har op, før der købes nyt.


Så var det jeg følte mig helt trendy - er både inde i en nedbrugs og opbrugs-fase, men må erkende at motivationen nok var mere økonomisk end miljøvenlig...Det skal dog siges, at der går sport i især det med at bruge tingene op, og man kan faktisk udsætte op til flere køb både dage og uger, hvis man lige tjekker om alt nu er brugt op - dette giver jo så på en og samme tid et nedbrug, i det ens reelle forbrug nedsættes.


Sætter nu pludselig også mere pris på genbrug - efter et større vægttab skal gardaroben bygges op igen,- og mindsandten om ikke der er dukket guld op fra gemmerne, som igen kan både bruges og passer i den nye str... Gemmer dog IKKE de store str, for de skal ALDRIG på igen.


Hvad med dig - gør du i forbrug, opbrug, nedbrug eller genbrug???

1 kommentar:

  1. Forsøger efter bedste evne, og især også at lære børnene det, ikke at det er nemt, køber også selv meget af mit tøj i en genbrugsbutik. Kh Charlotte

    SvarSlet