mandag den 13. juni 2011

Nu med opskrift - og kommentarer

Tror jeg har fundet løsningen på min kommentar-problem...bliver derfor lidt endnu...måske ligefrem helt. Vil derfor gerne dele denne skønne opskrift med jer denne 2. pinsedag.

RAW chokoladekage med fugde frosting – 8 personer


1 Cup = 2,40 dl

Kagen:
3 cups valnødder
knivspids salt
16 udstenede medjool dadler (meget store) eller 32 alm størrelse. Hvis de er tørrede, skal de ligge i blød ca 1 time inden brug.
2/3 cup RAW cacao eller sukkerfri cacao
1 tsk vaniliepulver fra Urtekram eller vaniliekorn fra 1 vaniliestang
2 tsk vand

Brug en foodprocessor med S-blad eller god stavblender. Valnødder og salt køres til en fin mel, tilsæt dadler og kør til dejen samler sig, tilsæt cacao og vaniliekorn, herefter vand til dejen – kør til dejen er ensartet, tyk og lækker.

Dejen placeres i en springform (16cm i diameter) eller rund form, der fores med bagepapir eller Vitawrap. Pres dejen godt ned, så det danner en pæn og jævn bund. Herefter laves frosting.

Frosting:

Denne portion rækker til to kager. Kan holde sig op til 2 uger på køl – og smeltes påny over vandbad.

3/4 cup mørk agave sirup
3/4 cup RAW cacao eller sukkerfri cacao
1/3 smeltet kokosolie
knivspids salt

Alle ingredienser blandes i en blender – brug halvdelen til pynt på denne kage.

Gem resten til en anden kage eller som choko-sauce til RAW is.

Pynt derefter med nedenstående. Sæt da kagen på køl, så den kan sætte sig – gerne 1-2 timer eller længere, hvis du kan vente…Ellers en hurtig tur i fryseren.

Pynt:

Friske bær – gerne hindbær
Hakkede usaltede pistacienødder
Kokosflager

ENJOY…:-))

3 kommentarer:

  1. kære Camilla

    hvis ikke kl. havde været 19... ville jeg fluks være kørt til færgen og sejlet over for en evt. smagsprøve ....Mums det lyder lækkert
    knus♥

    SvarSlet
  2. Hejsa Marianne

    Du skal være så velkommen...:-))

    SvarSlet